onsdag 4 juli 2012

Mallorca = njutning!!!

Vi har just börjat vår långa sommarledighet med en underbar vecka i Alcudia tillsammans med bästa kompisarna! Målet var sköna, lata dagar med mycket sol och bad å ta dagen som den kom - det var inte alls svårt att uppnå detta :-)
Det som var kanske allra bäst var de sköna morgondoppen - lagom varmt i luften, väldigt lite vågor, lite folk på stranden och hela den fantastiska dagen framför sig! Ofta en liten promenad och någon gång lite yoga i sanden före en lugn simtur längs med stranden - med totalt fokus på nuet - wow, det var underbart! Förresten, känslan av att "njuta av Nuet" var nog det som dominerade hela veckan. Att njuta av värmen i luft och vatten (som flera dagar var väldigt hög), lek i vattnet med barnen, en god glass eller drink i baren, en skön promenad med bästa väninnan längs stranden, en god bok i skuggan av en palm osv,osv. och verkligen njuta av allt underbart istället för att haka upp sig på det som var mindre bra (typ trist å dyr mat, stenhårda sängar, för varmt, å annat smått som jag inte ens kan komma på:) En eftermiddag ville de fyra barnen (eller borde man säga ungdomarna?) lära sig windsurfa - jollar och brädor fanns så klart att hyra på stranden, så vi gjorde slag i saken. Detta innebar en timmas hård träning, inte i första hand för barnen, men för oss som försökte hjälpa dem till en kul upplevelse! Vinden hade mojnat och vred i flera stora skift under den här timman och större delen av tiden gick åt till att få upp seglet ur vattnet, hålla balansen, komma på vilket håll man skulle åt just nu och sedan kryssa mellan bojjarna som avgränsade till övriga badande (den mest seglingsvana kom i och för sig lite längre, men när hon skulle in igen dog vinden helt...) Så jag "sprang"och samm i vattnet, höll i brädorna, hjälpte till med seglen och försökte guida utan för mycket instruktioner för att som belöning se en riktigt nöjd unge som själv fått upp seglet åt rätt håll och brädan sköt fram genom vattnet. Men vilken tur för mig att vi inte hade bokat två timmar ;-)
På kvällarna promenerade vi från de sanslöst turistexploaterade delarna vid Alcudia-strand där vi bodde in till gamla Alcudia för att se lite genuinare delar och hitta mysiga uteserveringar i gränderna - så med morgonsim, dagliga långpromenader och lek i vattnet tycker jag att jag fått rätt bra med motion trots en riktigt "lat" semester :-)
På söndagen tog vi "tjejer" bussen till Pollenca för att gå på marknad och se lite annat av ön. Det var härligt med omväxlingen och dessutom timade vi in den enda dagen med moln och regnskurar så det var heller inte så himla hett att åka buss eller gå runt på gatorna utan tvärt om riktigt skönt. Vad killarna gjorde? Jo, de var kvar på hotellet å spelade kort - man har olika idéer om vad njutning innebär här i livet... Men kanske laddade de bara för nästa dag som de tillbringade på ett Vattenland - då stannade vi "tanter" i skuggan av en palm - som sagt, man njuter på olika sätt :-)

Förresten, kanske inte så njutbart, men ändå lite häftigt. Spanjorernas firande av EM-guldet i fotboll - varenda mål accentuerades av jubel och kanoner! Första målet innebar maten i vrångstrupen och hjärtat i halsgropen, sedan var vi snabba på att hålla för öronen och andas djupt... Och promenaden hem gick inte efter huvudgatan - tråkigt? Kanske, men vårt mått för njutning innehåller inte enorma mängder ljud och oväsen;-)

Väl hemma igen fortsätter vi att njuta: en svensk högsommardag i trädgården - det är verkligen inte dumt det heller!!
Hoppas ni njuter av sommaren oavsett var ni är eller hur den ser ut!

En San Fransisco på strandbaren

Vår strand och pool, sedd från balkongen

Barnen njöt också stort av att leka i poolen

en promenad i Alcudias gränder

Även månsken kunde vi njuta av från balkongen

Semesterflätorna! Vilken tur att hon inte ville ha hela håret, afrikanskan tyckte hon hade mycket hår och bara detta tog typ 3/4 tim.

Islatte, i en av dess former under veckan

Mallorcas landsbygd, sedd från bussfönstret

Å så den härliga grillmiddan idag, sittandes på altanen mellan blommande rosor och doftande kaprifol!
/Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar