tisdag 6 augusti 2013

Skygglappar saknas

Tänk att veckan i Stockholm kunde bli så härlig!!

Första dan vi anlände trodde jag aldrig det skulle gå vägen - alla sinnesintryck bara överföll och jag fick verkligen värja mig för att inte bli golvad av alla ljud, trafik, bilar, musik, människor, turister, tiggare, reklam, skyltfönster, försäljare!! Det var ändå väldigt skönt att veta att jag hittar, inget behov av karta eller minsta oro för att på enklaste sätt kunna ta sig dit man vill. Det kändes bra att med ett leende kunna tacka nej till kartan jag erbjöds i hotellobbyn ;-) Men även att planera dagen, kolla öppettider på museer, guidade turer, få ihop olika önskemål osv tar också energi - ni vet ju hur lång stund man kan bli sittande vid datorn bara för att leta fram en specifik information...
Rätt snart insåg jag att om solglasögonen var på och öronpropparna inpluggade redan innan vi gick ut på gatan från hotellet så gick det lättare. Svärfar föreslog att jag, likt hästarna, också skulle ha skygglappar uppfällda - det var ju ett rätt bra förslag, men jag skulle nog ha blivit en riktig trafikfara ;-))
Däremot mina mentala skygglappar användes konstant - de är vältränade vid det här laget och jag vet att jag aktivt måste välja bort så mycket som möjligt av allt som rör sig runt ikring mig.

Prins Eugens väggmålning i Stockholms stadshus
 Att höra berättelsen om konstnären  bakom konstverket eller arkitekten  bakom byggnaden, livet på den tiden  som byggnaden uppfördes eller vad  som är karaktäristiskt för platsen det  tycker jag verkligen om. Vi har varit på  guidade turer både på Skansen,  Stockholms stadshus och Hallwylska  palatset.






Gyllene salen - det var bara valsen som saknades
















Att gå med familjen på Grönan det var ju inte aktuellt. Redan hemma var ju detta bestämt, bra när beslutet är taget i tid - då kan jag inte plötsligt komma på "Jo, men det vore ju så kul! Det går säkert bra..." när jag egentligen vet att OM jag hade gjort det så hade det kostat all energi för veckor framöver... När dessutom maken hörde av sig från Gröna Lund och beklagade sig över att han inte hade några öronproppar med sig, då fick jag ju kvitto på att beslutet var rätt. Så istället gick jag en härlig promenad runt Djurgården; strosade efter vattnet, besökte Prins Eugens Waldemarsudde och konstutställningen där. Gick sedan genom skogen till Rosendals trädgård och slutade med en kvällsfika på Godthems trädgårdsservering. När jag sitter där å fikar inser jag att jag har ju även kvällen för mig själv OCH energi kvar!! Till min stora glädje får jag tag på en kär vän som alldeles lägligt är på väg in till stan med sin man och de äter gärna middag tillsammans med mig på en uteservering på Östermalmstorg - vilken lycka!


Sista kvällen tog vi en skärgårdsbåt ut till Fjäderholmarna och njöt av en middag på klipporna

Så den här veckan har vi lyckats ha precis det tempo som jag behöver och samtidigt göra det vi gärna vill och längtat efter. Stockholm är en otroligt vacker stad! Och på semestern kan man ju bara välja godbitarna ;-)
Nu har vi några sköna dagar med min mans familj och sen ska vi hem till Lugnet ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar