söndag 23 juni 2013

Skön midsommar!

Midsommar afton blev precis så härlig som man kan hoppas. Obligatorisk sillunch och blomsterplockning följdes av förberedelser för kvällens middag.


Utifrån väderprognosen och himlens skiftningar mellan klarblått och störtskurar så dukade vi midsommarbordet i carporten! Med några lövruskor, stora blombuketter och en somrig duk så blev det jättebra - plötsligt hade vi fått ett nytt uterum! Att solen då valde att främst skina gjorde ju bara allt ännu bättre.


För första gången firades midsommarafton utan våra döttrar, men det blev en riktigt bra kompromiss för en tonårsmammas oroliga hjärta ;-) Tjejerna med kompisar var hemma hos bästa vännerna och övriga familjerna var hemma hos oss - i carporten!

Så midsommarafton avlöpte så klart med sill, potatis och jordgubbar och bara glada miner (förutom ett par killar som cyklade omkull när de skulle testa om det går att köra med armarna i kors...) Men i övrigt har helgens fokus legat nån helt annan stans, nämligen på en lite söt blå fågel!
Sonen är väldigt sugen på husdjur och sedan länge har flera varianter räknats bort, främst pga allergier, men nu senast funderar han/vi på om fågel kan vara ett alternativ. Så nu var det så lägligt att Peppe behövde lite passning under midsommarhelgen. Inga astmabesvär har visat sig och han har varit så söt så vi får se. Samtidigt har ju mersmak väckts, om man kan ha en liten fågel kanske man lika gärna kan ha en stor... Tänk en papegoja som man kan få att prata, det vore ju spännande... Arbetskrävande, skitigt, skrikigt, och intresset ska hålla i sig många år, hmm... inte helt enkelt att veta hur man ska göra... Vad har ni för erfarenheter? Kan ni hjälpa oss göra ett bra val?



 Hej då Peppe, tack för att du ville tillbringa midsommar med oss :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar