onsdag 15 augusti 2012

Att njuta av att få vara Nörd

Visst har väl sommaren bestått av en hel del sol?! Iallafall minns jag bäst de dagar som varit helt okej väder och just nu skiner ju solen :-) 

Första veckan på jobbet har snart passerat och å ena sidan har jag inte alls hunnit få koll på planeringen och å andra sidan är det så skönt att komma in i rutinerna igen - speciellt när kvällar och helger är skönt somriga!

I måndags var en underbar arbetsdag! Klockan 7 på morgonen satt vi på tåget till Skåne och först vid 20 var vi hemma igen. En lite väl lång arbetsdag för mig, men med självklart inplanerad mat å vila och helt ledig tisdag, fungerade det perfekt. Dessutom var ju fokuset bara på EN sak hela dagen. Vad jag gjorde? Jo, ledargruppen för världspremiären av kursen "BK och BK i Aktivitet, BKA, Tillämpning och integrering mellan arbetsterapeutens och sjukgymnastens arbetsområden, 5 dagar" hade planeringsdag!

Att sitta 5 personer tillsammans å bara få spåna inom ett område som man själv är så såld på, tillsammans med andra som är lika nördiga - det är så kul! Att verkligen få möjligheten att utveckla något utifrån en egen idé och med väldigt få yttre begränsningar få jobba med detta, det känns så otroligt! Att dessutom våra chefer också köpt idén och ser möjligheten till verksamhetsutveckling gör självklart saken lättare. Sedan, framförallt är det ju responsen från patienter och de människor som fått ta del av vår metod, som är överväldigande.
Så nu är höstens fokus tydligt - det är tankar, idéer och framförallt praktiskt görande med fokus på kroppskännedom och hur vi på bästa sätt använder våra kroppar och hela oss själva i allt vi gör!
Om familjen tycker det är lite tjatigt?? Kan nog hända, speciellt när de inte får sjunka ihop vid köksbordet å sitta som hösäckar eller ha "stöttor under nya hus" som min farmor alltid sa... :-) Men det är väldigt kul att tillsammans md dottern diskutera kroppshållningen i samband med konståkningen och hur hon på bästa sätt ska kunna guida 5-6 åringarna i "hennes grupp" att hitta rätt rörelsemönster.

I helgen ska vi fundera och öva på hur man på bästa sätt använder kroppen i jollen - då blir det seglarläger i Blekinge!

Ta hand om er!
Kram Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar