fredag 15 juni 2012

Everything I do I do it for you

Ringsbergskolans Sommarfest är den mest fantastiska skolavslutning jag hört talas om! Det är en kommunal skola med estetisk profil, från åk F-9 och varje år avslutas med ett par timmars konsert där ALLA skolans barn är med. Det är dans, olika musikstilar, massor av barn på scenen eller bara ett par stycken och efter betygsutdelning avslutas alltihop med en enorm tårtbuffé i gröngräset!
Det här årets avslutning kändes lite extra eftersom det var dotterns tur att gå ut grundskolan! Rektorn berättade om några fina utmärkelser skolan fått under året och dessutom var han säker på att årets 9onde klass igen skulle ta hem "priset" som kommunens klass med bästa betyg! Men det allra mest fantastiska var inte bara de underbara 9orna,och alla andra barn och lärare på skolan, utan den sång som de två allra underbaraste eleverna på hela skolan framförde! Gissa vilka det var? Jo, ni har rätt, mina barn så klart :-) Att de tillsammans skulle göra något på avslutningen, jo det har vi hört tisslas om senaste året, men vad, det var som vanligt mycket hemligt.
Så när vår vackra dotter kommer in på scenen ochberättar att de ska sjunga en låt som är speciell för dem och för några till i publiken är det spänd förväntan. Senaste tiden har bestått av mycket känslor i uppbrottets tid, många tårar har fälts, men när sonen kommer in på scenen, helt tårfylld och tillsammans med sin storasyster sjunger Bryan Adams låt "Everything I do I do it for you" så lovar jag att han fick hela skolan, inklusive alla föräldrar, att tjuta. Det var såå vackert!!

Tack mina älskade barn för det fantastiska uppträdandet och för att ni valde era föräldrars alldeles speciella låt! Jag tror att ni helt säkert vet att "you´re worth dying for".

Här kommer låten, men "bara" i orginalversion  ;-)

/Pernilla

2 kommentarer:

  1. Det var det mest känslosamma i någon hittillsvarande avslutning.
    Modigt av era barn att bjuda så på sig.
    Starkt, känslosamt och galet vackert.

    Varm kram till er alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh Johanna, det var så häftigt! Det var väldigt känslosamt med tanke på att dottern slutade 9an och med denna överraskning som grädde på moset... Det var flera lärare och föräldrar (även sådana jag inte känner) som kom fram ute på gräsmattan och kommenterade barnen! Och speciellt sonens tårar! Å så här efteråt tycker han inte det var ett dugg pinsamt utan står med rak rygg - det gör mig ännu stoltare :-)
      Kramarna är vidarebefodrarde;-)

      Radera