torsdag 27 mars 2014

Fångad i bacillernas värld







Två dagar i skolan på hela mars och 60% sjukfrånvaro för vårterminen - det är sonens läge just nu :-(

Efter några år då han ganska lätt fått förkylningar och därmed astma har det nu eskalerat till en sanslös nivå - det är så tufft för honom! Ständig feber, lite förkylning och ofta magont är numera normalläge. Och svaret hittills har varit "Virus!" Nu har vi iallafall fått god hjälp av en suverän läkare på Barnkliniken - det är dax för fördjupade utredningar och insatser på bred front. Den mest radikala just nu är Hemundervisning! Det är inte klart ännu, men tanken är att han inte så fort han mår lite bättre ska gå direkt till skolan och mötas av nya baciller för att bli sängliggandes igen, utan istället vara hemma ett längre tag. Då kanske han istället kan gå till skolan nån gång ibland och dessutom orka träffa kompisar eller gå å träna nån dag då han mår bättre - som ni förstår funkar ju ingenting just nu...


På nåt vis är det ju ändå tur i oturen att jag är så mycket hemma. Normalt är man ju inte ledig för vård av barn när han hunnit bli 13 år. Dessutom har han ju inte allvarlig sjukdom som kräver ständig omvårdnad, utan det största problemet är ju att det blivit så väldigt långdraget! Då är det skönt att jag är hemma varannan dag, att vi kan äta tillsammans, jobba med de läxor han orkar med, leka med fåglarna eller åtminstone ha sällskap.
Att försöka vara uppdaterad på skolarbetet, ta alla kontakter gällande skola och sjukvård osv tar ju så klart av mina marginaler, men vad är väl viktigare än ens barn?!


När våren kommer brukar ju bacillerna minska - håll tummarna för att det funkar så även i år!!

/Pernilla

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen tummarna! Låter förfärligt som ni har det!! Kramar ❤️

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Hoppas du fortfarande går in här lite ibland. Jag håller på med ett förbättringsarbete och skulle bli väldigt glad om jag fick din tillåtelse att använda mig av din sista lilla bacill i inlägget här ovan. Han skulle göra det så mycket bättre.
    Mvh Linnea

    SvaraRadera